Form | NATÜREL İÇ FINDIK |
Tarif | Kabuğu kırılmış natürel iç fındık dışındaki zarı ile birlikte |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9 – 11 mm, 11 – 13 mm, 13 – 15 mm, 14 – 16 mm aralıklarla 9 – 16 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak ve pastacılıkta kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 50 – 80 kg jüt çuval 25 kâğıt torba 500 – 1000 kg big bag |
Form | BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün %5 zarlı, %4 – 5 arası istenen rutubet seviyesinde beyazlatılmış iç fındık halini alır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9 – 11 mm, 11 – 13 mm, 13 – 15 mm aralıklarla 9 – 15 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | KAVRULMUŞ İÇ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün %5 zarlı; %0,8 – 3 arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş iç fındık halini alır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9 – 11 mm, 11 – 13 mm, 13 – 15 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | KAVRULMUŞ ZARLI İÇ FINDIK |
Tarif | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün %10 – 50 zarlı; %0,8 – 3 arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş zarlı iç fındık halini alır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9 – 11 mm, 11 – 13 mm, 13 – 15 mm aralıklarla 9 – 15 mm arası boylarda |
Kullanım Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | KAVRULMUŞ KIYILMIŞ FINDIK |
Tarif | Kavrulmuş iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün %5 – 30 arası zar oranı ve %0,8 – 3 arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0 – 4 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0 – 4 mm, 1 – 3 mm, 2 – 4 mm boylarda |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ FINDIK |
Tarif | Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün %5 – 10 arası zar oranı ve %4 – 5 arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0 – 4 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0 – 4 mm, 1 – 3 mm, 2 – 4 mm boylarda |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Kıtır bir yapısı vardır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | BEYAZLATILMIŞ KIRIK FINDIK |
Tarif | Beyazlatılmış kırık fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve %4 – 6 rutubet aralığındadır. |
Çeşit | Giresun |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır. |
Fonksiyon | Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU |
Tarif | Beyazlatılmış iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün %4 – 5 rutubet aralığındadır. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0 – 1,5 mm; 0 – 2 mm; 0 – 3 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
Paketleme Formları | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |
Form | KAVRULMUŞ FINDIK UNU |
Tarif | Kavrulmuş iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün %0,8 – 3 rutubet aralığında istenilen seviyeye getirilir. |
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0 mm |
Kullanım Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | 50 kg naylon çuval 25 kg kâğıt torba 5 – 10 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum paketlerde karton kutuda ya da karton kutusuz palette |